Voorkom schade en verzeker uw telefoon

geplaatst door / 24 Augustus 2015 / Gepubliceerd Blog
Voorkom schade en verzeker uw telefoon

Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het nooit noodzakelijk zal zijn voor u om uw telefoon te laten repareren, komt het helaas steeds vaker voor dat het scherm van een toestel beschadigd raakt, of dat de telefoon bijvoorbeeld in het water valt en niet meer werkt. Naast het feit, dat de mobiele telefoons steeds vaker zonder beschermhoesje in een tas worden meegenomen, in een broekzak worden gestopt, enzovoorts, is ook het materiaal steeds kwetsbaarder worden. De telefoon hoeft maar een keer te vallen om een flinke barst in uw scherm te veroorzaken, evenals dat een kort stukje fietsen met uw sleutels en mobiele telefoon in een zak al fataal kan zijn voor het scherm. Daar komen de vele andere vormen van beschadigingen nog bij.

Vaak is het voor eigenaren van een mobiele telefoon niet de moeite waard om het toestel te laten repareren bij de fabrikant, omdat de kosten hiervan op kunnen lopen tot een paar honderd euro. Ook bent u uw toestel hier vaak enkele weken bij kwijt, wat niet praktisch is. Zeker als u het toestel bijvoorbeeld ook zakelijk gebruikt! Bij veel kleine telefoonzaakjes in de grote steden kunt u de telefoon voor een paar tientjes laten repareren, maar hierbij worden geen officiƫle onderdelen gebruikt.

Schade vergoed krijgen met een verzekering

Wanneer u een dergelijke situatie wilt voorkomen is het mogelijk uw mobiel te verzekeren, wat bij de meeste providers in Nederland kan voor een relatief klein bedrag per maand. Een mobiel verzekeren kan direct bij het kopen van de mobiele telefoon, bij het afsluiten van een abonnement of nadien in de winkel van een provider. Het hangt voornamelijk van de prijs van het toestel af, wat de maandelijks te betalen premie voor u wordt. U zult begrijpen, dat het verzekeren van een nieuwe iPhone bijvoorbeeld veel duurder is, dan dat van een ouder model Samsung.

Op internet vindt u verschillende websites, waarop het mogelijk is om de verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vindt u de voor u goedkoopste optie al snel en betaalt u nooit meer dan noodzakelijk is voor uw mobiele telefoon. U kunt er voor kiezen om de telefoon gedurende de volledige contractperiode te verzekeren, maar ook voor een verzekering van bijvoorbeeld een jaar. Vaak mag u na het tweede jaar een nieuw toestel kiezen bij een abonnement, waardoor u bij een ongeluk relatief snel een nieuw toestel krijgt.

Tot slot is het van groot belang om de polisvoorwaarden bij een verzekering voor uw mobiele telefoon goed door te nemen. Welke kosten worden wel en welke worden niet vergoed!

TOP