Verzeker je smartwatch!

geplaatst door / 24 Juli 2015 / Gepubliceerd Blog
Verzeker je smartwatch!

Als je net een smartwatch hebt gekocht, ben je daar als het goed is erg blij mee. Het horloge ziet er prachtig uit en dat wil je voorlopig ook nog even zo houden. Het risico bij een horloge is echter wel dat er snel krassen op komen. Je stoot een keer per ongeluk, je laat 'm een keer vallen en je zwemt er misschien wel een keer per ongeluk mee. Dat soort zaken moet je eigenlijk zien te voorkomen, maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Voor deze kleine hoekjes zijn er verzekeringen uitgevonden, ook voor je smartwatch.

Wat voor verzekering heb ik nodig?

Je kunt je wenden tot twee verschillende soorten verzekeringen. De ene is een zogenaamde kostbaarhedenverzekering. Deze verzekering, de naam zegt het al, dekt alle kostbaarheden boven een bepaalde waarde (vaak circa € 200). De verzekering dekt niet alleen je nieuw aangeschaft smartwatch, maar ook eventuele 'gewone' horloges en bijvoorbeeld sierraden.

Een andere optie is om een specifieke smartwatch verzekering te zoeken. Je hebt dan als voordeel dat je echt verzekerd bent bij een verzekering die voor jouw nieuwe smartwatch is gemaakt. Dat betekent dat soms ook zaken verzekerd zijn die voor een normale kostbaarhedenverzekering niet opgaan. Denk bijvoorbeeld aan elektronische storingen die net buiten de verzekering vallen. Bovendien vallen onder deze verzekering vaak ook apparatuur die op dit moment wellicht niet verzekerd is, zoals smartphones die al in je bezit zijn of tablets en laptops.

Je kunt zelf kiezen welke dekking je wil. Goedkopere verzekeringen dekken bijvoorbeeld enkel schade in het geval van diefstal, terwijl duurdere verzekeringen ook uitkeren in het geval er krassen of andere beschadigingen optreden, als de smartwatch valt of als er waterschade optreedt. Uiteraard keren verzekeringen niet uit als er opzet in het spel is.

TOP