Vergelijk smartphoneverzekeringen altijd ná het afsluiten van een telefoon abonnement

geplaatst door / 17 maart 2016 / Gepubliceerd Blog
Vergelijk smartphoneverzekeringen altijd ná het afsluiten van een telefoon abonnement

Koop je een nieuwe smartphone bij een fysieke winkel, dan zal de verkoper al snel adviseren om het toestel te verzekeren tegen schade en diefstal. Maar heeft het afsluiten van een telefoonverzekering wel nut of is het een onnodige uitgave? Kassa en de Consumentenbond hebben in het verleden al meerdere malen hun licht geworpen op wat belangrijk is. Vaak word je in een winkel direct onder druk gezet een verzekering te nemen, maar je kunt ook op een later moment online en verzekering afsluiten. Dan kun je namelijk eerst rustig alle voorwaarden van alle smartphoneverzekeringen eens op een rijtje zetten.

Vergelijken loont

Niet alleen het vergelijken van telefoon abonnementen kan je een hoop geld besparen, ook zit er enorm veel verschil in telefoonverzekeringen. Ongeveer één op de drie Nederlanders heeft zo'n telefoonverzekering. Wanneer jouw telefoon kapot is, krijg je een bedrag uitgekeerd (minus het eigen risico). Hoe groter het eigen risico is, des te goedkoper is de premie.

Smartphone verzekering nodig of niet?

Of een smartphoneverzekering nodig is, hangt van jezelf af. Hoe groot acht je de kans dat het toestel wordt gestolen of beschadigd, of kapot gaat buiten jouw schuld om? Acht je deze kans aanwezig, dan is een smartphoneverzekering aan te raden, zeker in het geval dat je mobiele toestel nieuw veel geld heeft gekost.

Kwaliteit van verzekeringen

In 2013 deed de Consumentenbond nog een onderzoek naar de verschillende telefoonverzekeringen die er momenteel zijn. Hieruit blijkt dat slechts 9 van de 22 verzekeringen een voldoende haalden. De verzekering van Vodafone scoorde het minst goed. De beste verzekering is ook de goedkoopste; de mobiele apparatuur verzekering van ANWB en Unigarant scoorde toentertijd een 7,2. Of deze aanbieder nog steeds de beste is, is niet bekend. Andere betrouwbare en vaak gekozen aanbieders zijn Coveryou, Klikzeker en Digiwise.

Vergelijk op onze website dan ook goed de verschillende verzekeringen. Uit een rondgang van Abonnement.net blijkt dat veel aanbieders van mobiele telefoon abonnementen hun eigen verzekeringen aanbieden, maar dat deze verzekeringen lang niet altijd de goedkoopste zijn. Het is echter aan te raden op bijvoorbeeld Smartphoneverzekering.nl alle aanbieders te vergelijken nadat je een telefoon abonnement hebt afgesloten. Zoals gezegd: sluit dus een verzekering af na het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement. Zo heb je alle tijd om eens goed alle verzekeringen onder de loep te nemen. Is jouw smartphone nog helemaal in orde na het verstrijken van het contract? Dan raden wij aan eens te kijken naar de verschillende prijzen van een sim only abonnement op de Nederlandse markt.

TOP