Telefoon kwijt? Tips voor wat je moet doen

geplaatst door / 26 Februari 2016 / Gepubliceerd Blog
Telefoon kwijt? Tips voor wat je moet doen

Kun je je mobiele telefoon niet vinden? Hopelijk ligt de mobiele telefoon ergens thuis maar de kans bestaat ook dat de telefoon inmiddels in andermans handen is. Wat moet je doen als je je mobiele telefoon kwijt bent?

Zoek de smartphone

In eerste instantie wordt er gezocht naar de mobiele telefoon. Bedenk waar je het laatst bent geweest en zoek vervolgens op deze plekken naar de mobiele telefoon. Het is verstandig om de mobiele telefoon te bellen zodat je de mobiele kunt horen afgaan. Als iemand opneemt dan weet je direct dat de telefoon echt kwijt is. Hetzelfde geldt meestal als de mobiele telefoon opeens uitgeschakeld is of als je merkt dat iemand het gesprek wegdrukt. Bekijk ook deze pagina als je de smartphone kwijt bent geraakt.

Informeer de provider

Neem zo snel mogelijk contact op met de provider als de telefoon echt kwijt is. De provider kan de simkaart blokkeren waardoor er niet meer gebruik gemaakt kan worden van het mobiele netwerk. Dit voorkomt dat iemand anders kan bellen met de smartphone.

Lokaliseer de smartphone

Als je een tracking app geïnstalleerd hebt dan kun je hiermee de smartphone lokaliseren. Dit is alleen mogelijk als de smartphone ingeschakeld is. Licht de politie in over de locatie van de smartphone zodra dit bekend is. Met de app is het ook mogelijk om een bericht te tonen op de smartphone, een waarschuwingstoon af te spelen of alle data te wissen.

Doe aangifte

Als je zeker weet dat je smartphone kwijt is of gestolen doe dan direct aangifte van diefstal bij de politie. De politie kan assisteren bij het terugvinden van de smartphone als tracking software geïnstalleerd is op de smartphone. De aangifte is ook nodig als de smartphone verzekerd is. De verzekeraar eist dat er aangifte wordt gedaan van diefstal voordat de smartphone vergoed wordt.

Verander wachtwoorden

Gebruik je e-mail, internet bankieren en social media op je smartphone? Wijzig dan direct de wachtwoorden zodat niemand onbevoegd toegang krijgt tot de accounts. Als iemand toegang heeft tot je persoonlijke gegevens kan er veel schade aangericht worden zoals identiteitsfraude. Je bent dan niet alleen je mobiele telefoon kwijt maar de gevolgen kunnen dan veel verder gaan.

TOP