Sim only contracten

geplaatst door / 18 maart 2016 / Gepubliceerd Blog
Sim only contracten

Bij een sim only abonnement is natuurlijk net als bij ieder ander abonnement sprake van een contract dat je aangaat met een provider. Er zijn echter verschillende sim only contracten waar uit te kiezen valt en een voorwaarde is natuurlijk wel dat je een mobiele telefoon zonder simlock in je bezit hebt, anders kun je namelijk niet van sim only gebruik maken. Het is veelal standaard dat men bij een provider tussen 1 jaar en 2 jaar voor een contract voor sim only kan kiezen, maar wat nu ook aantrekkelijk is om te doen is een maandelijks contract. In totaal zijn er dus 3 sim only contracten (de meeste providers bieden overigens slechts 2 van de 3 varianten aan), waarvan dan het maandelijks contract het meest recente contract is dat sommige providers aan hun aanbod toegevoegd hebben. Zo’n kort contract biedt vrijheid en mogelijkheden, want in feite kun je namelijk altijd gaan en staan waar je maar wilt. Toch kleeft er ook wel een belangrijk nadeel aan zo’n kort contract vast.

Nadeel van een kort contract

Korte contracten voor sim only zijn vaak in verhouding net even een fractie duurder dan wat je normaliter gewend bent met een sim only abonnement bij dezelfde provider. Een kort contract leidt daarmee dan ook nooit tot het goedkoopste sim only abonnement dat er mogelijk is, maar anderzijds lever je ook weer niet al te veel in en kun je dus in feite weg bij je provider op elk gewenst moment. Die vrijheid kost je dan vaak maandelijks wel een paar euro meer, maar die vrijheid is voor veel consumenten ook heel veel waard.

Overstappen na afloop contract

Na afloop van een sim only contract kun je altijd overstappen. Doe je dit niet en ga je je sim only abonnement verlengen, let dan goed op voor welke periode de verlenging precies is. Het kan zijn dat deze wordt verlengd en vervolgens per maand op te zeggen valt, maar het zou ook kunnen dat je direct opnieuw voor een jaar verlengd wordt waarbij tussentijds opzeggen geen optie voor je vormt. Houd dat dus goed in de gaten bij sim only.

TOP