Nieuwe smartphone? Zo kan je jouw Whatsapp gegevens overzetten

geplaatst door / 20 juli 2017 / Gepubliceerd Blog
Nieuwe smartphone? Zo kan je jouw Whatsapp gegevens overzetten

Heb je een nieuwe smartphone in gebruik genomen? Of wacht je op de nieuwste Apple iPhone, waarschijnlijk wordt die in september dit jaar gelanceerd. Maar als je vandaag een nieuwe telefoon hebt, dan wil je natuurlijk je Whatsapp gegevens overzetten. Ten minste, als je jouw geschiedenis en mediabestanden wilt behouden. Wanneer je hier geen behoefte aan hebt, kan je stoppen met verder lezen!

Whatsapp overzetten van iPhone naar iPhone

Je kan via de Whatsapp instellingen een back-up laten maken in de iCloud, zorg dat je dit doet vlak voordat je de gegevens over wilt zetten. Wanneer je vervolgens op je nieuwe iPhone Whatsapp opent, dan wordt je iCloud back-up overgezet, inclusief alle media. Voorwaarde is dan wel natuurlijk dat je op hetzelfde Apple account bent ingelogd als op je oude telefoon.

Van iPhone naar Android

Het kan natuurlijk zijn dat je een iPhone had, maar nu hebt gekozen voor een Android toestel. In dat geval heb je de app WazzzapMigrator nodig. Met deze app kan je de Whatsapp data van je oude iPhone herstellen en laten zetten op je nieuwe Android telefoon.

Van Android naar Android

Whatsapp overzetten van Android naar Android? Dit is gelukkig een eenvoudige klus. Zorg dat je op je oude telefoon de Whatsapp instellingen en gegevens uploadt in Drive. Wanneer je vervolgens de app op je nieuwe telefoon installeert wordt er gevraagd of je de gegevens wilt installeren. Kind kan de was doen toch? Houd er alleen wel rekening mee dat je op beide toestellen met hetzelfde account bent ingelogd.

Van Android naar iPhone

Heb je er al aan gedacht om je nieuwe telefoon te verzekeren? Dit kan makkelijk met onze telefoonverzekering voor bijvoorbeeld de iPhone. Ook jouw nieuwe Android Samsung of Sony toestel is eenvoudig te verzekeren. Sluit vandaag nog een smartphone verzekering af zodat je zeker weten een schadevergoeding krijgt mocht er iets mee gebeuren.

TOP