Consumenten kiezen steeds vaker sim only bij aflopen contract

geplaatst door / 23 maart 2016 / Gepubliceerd Blog
Consumenten kiezen steeds vaker sim only bij aflopen contract

Vaak neem je bij het afsluiten van een mobiel telefoon abonnement een smartphoneverzekering. Althans, één op de drie Nederlanders besluit nog altijd een smartphoneverzekering af te sluiten bij het afsluiten van een nieuwe telefoon abonnement. In dat geval verloopt vaak de verzekering op dezelfde datum als dat je contract voor de telefoon verloopt. In sommige gevallen heb je tijdens het contract je telefoon laten repareren met de verzekering, of zelfs volledig laten vervangen. In sommige gevallen is de verzekering eigenlijk niet nodig geweest, en is de smartphone nog prima in orde. Simonlyvergelijken.nl hield recentelijk een poll over wat de meest consumenten zouden doen bij het aflopen van hun abonnement met toestel, in het geval dat de smartphone nog goed in orde was.

Consumenten kiezen steeds vaker sim only

En wat blijkt: meer dan de helft van de respondenten gaf aan na het aflopen van het huidige contract een goedkoop sim only abonnement te prefereren. Een kleine een derde van de respondenten wilde opnieuw een telefoon abonnement met toestel afsluiten, mogelijk omdat zij hun 'oude' smartphone wel zat waren en graag het nieuwste toestel op de markt zouden willen. Het andere deel wist nog niet wat zij zouden doen wanneer het huidige contract af zou lopen. Ook onderzoek blijkt tevens dat het aandeel sim only abonnementen over het algemeen ook flink stijgt, zo'n 35% van alle mobiele telefoon abonnementen in Nederland is momenteel sim only.

Smartphoneverzekering na het aflopen van contract

Na het aflopen van het contract, loopt ook vaak de smartphoneverzekering af die je hebt afgesloten bij het telefoon abonnement met toestel. Nu kom je op het moment om te overwegen of je opnieuw een verzekering wil nemen. Vaak wordt de verzekering een stuk goedkoper wanneer het toestel dat je hebt al wat ouder is, en is geslonken in waarde. Het vergelijken van alle verzekeringen op de markt kan dan altijd nog interessant zijn en een verzekering opleveren die de moeite waard is.

Verzekering & Sim only vergelijken

Naast het bekijken van wat voor een verzekering je eventueel wil, is het kostentechnisch ook van groot belang om een goede vergelijking uit te voeren op het gebied van sim only. Er zijn tegenwoordig maar liefst twaalf verschillende sim only aanbieders in Nederland, die flink met elkaar aan het concurreren zijn. Wanneer je een goede vergelijking maakt voor zowel sim only als voor een nieuwe verzekering, kan je dit maandelijks al snel één of twee tientjes besparen.

Ook geld besparen op jouw verzekering of telefoon abonnement? Op onze homepage kun je eenvoudig de goedkoopste smartphone verzekeringen vinden. De website Sim Only Vergelijken is uitermate geschikt om onafhankelijk te bekijken waar je het goedkoopste sim only abonnement van dit moment kunt vinden.

TOP